Superantenne voor wifi – beter bereik, sneller, meer data

superantenneMarcel Boekhoorn, miljardair, bekend van De Pers, heeft een uitvinding in handen die de wereld van de draadloze technologie op zijn kop gaat zetten. Deze ‘superantenne’, die hij op de markt brengt via zijn bedrijf Antenna Company, is ‘in potentie zijn meest succesvolle bedrijf ooit’, zo vertelt Boekhoorn in  Quote.

Hij komt met een nieuwe generatie antennes die het Wi-Fi bereik van onder meer smartphones, routers, maar ook auto’s en vliegtuigen enorm moet verbeteren. De systemen van Antenna Systems kunnen ook worden gebruikt voor medische apparatuur, wapens en radarsystemen. ”Deze superantenne wordt een wereldknaller”, laat Boekhoorn aan De Telegraaf weten.  De antennes waarover zijn bedrijf beschikt zijn sneller, beter en geavanceerder dan alles wat er tot nu toe op de markt is. Waar een gemiddelde smartphone nu nog tot zeven verschillende antennes nodig heeft, is dat er met deze technologie nog maar één. Bovendien kunnen de antennes van Boekhoorn spectaculair meer data verzenden en ontvangen dan de bestaande exemplaren.

Dus je kunt je voorstellen dat dit redelijk interessant is’, aldus Boekhoorn tegen Quote. Hij zegt in gesprek te zijn met vrijwel alle topspelers in de wereld van de draadloze communicatie, maar wil nog niet zeggen om welke bedrijven het gaat. ‘Maar geloof mij: we praten echt alleen met wereldspelers.’
De productie van de super-antennes gaat in maart van start. Het bedrijf krijgt een vestiging op de High Tech Campus in Eindhoven (ook eigendom van Boekhoorn), het hoofdkantoor bevindt zich formeel op Curaçao.

Opmerkelijk is ook de naam van de CEO van de onderneming. Dat is Roel Pieper, ooit topondernemer, maar de laatste jaren vooral in het nieuws door moeizame faillissementen.

Bron(nen):   Quote   

 

1,830 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *